" Sinun luonasi on elämän lähde, sinun valostasi me saamme valon. Ps. 36:10

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys ry (SRK)

SRK:n tiedotustilaisuus

SRK:n Suviseurat Äänekoskella

Tiedote 30.6.

“Avioliitto on opillinen kysymys ja siksi luovuttamaton”

SRK:n tiedotustilaisuudessa keskusteltiin vanhoillislestadiolaisuuden ajankohtaisista kysymyksistä

 

Avioliittokäsitys on ensisijaisesti opillinen kysymys, sanoi kenttärovasti Valde Palola lauantaina Suviseuroissa SRK:n tiedotustilaisuudessa. Avioliitto on Raamatun mukaan miehen ja naisen välinen.

- Avioliittokäsityksen muuttaminen merkitsisi opillista muutosta. Näin ollen vanhoillislestadiolaisen käsityksen mukaan sen muuttaminen on mahdotonta. Opilliset kysymykset ovat meille Lutherin tavoin muuttumattomia ja luovuttamattomia.

Palola käsitteli puheenvuorossaan vanhoillislestadiolaisuuden ajankohtaisia kysymyksiä. Hän nosti esiin myös SRK:n torstaina julkaiseman kirjan “Kristus on sama eilen, tänään ja ikuisesti”, jossa liikkeen opillisia kysymyksiä käydään läpi. Hänen mukaansa kirjalle on nyt tarve.

- Tuomme esille sen, että vanhoillislestadiolaisuudessa haluamme pitäytyä uskonpuhdistuksen kahteen keskeiseen periaatteeseen: muoto- ja sisältöperiaatteeseen, jotka ovat keskeisiä myös kirkkomme tunnustuksessa ja kirkkojärjestyksessä.

Palola puhui myös perheiden tukemisesta. Keskeistä on ennaltaehkäistä kuormittavia tilanteita. Tähän liittyen suunnitelmissa on mm. palkkioperusteista lyhytkestoista kotiapua perheille.

- Rohkaisemme myös hyvään yhteistyöhön yhteiskunnan viranomais- ja ammattilaistahojen kanssa.

Aiemmin lauantaina SRK:n vuosikokouksessa SRK:n puheenjohtaja Matti Taskila antoi lyhyen katsauksen viime vuoden tapahtumiin. Hän totesi, että kokonaisuutena vanhoillislestadiolaiset ovat saaneet elää rauhallista aikaa.

 - Suhteemme kirkkoon ja yhteiskuntaan on edelleen avoin ja hyvä. Haluamme toimia avoimesti ja rehellisesti, luottamusta rakentaen.

Järjestelyt Suviseuroissa Äänekoskella ovat sujuneet ongelmitta. Paluuliikenne käynnistyy sunnuntaina. Vilkkainta se on todennäköisesti maanantaina iltapäivällä, kun seurat päättyvät.

 

Lisätiedot: 

SRK:n viestintäpäällikkö Olli Lohi, olli.lohi@srk.fi, 044 757 0056

Mediakeskusvastaava Johanna Puolitaival, mediakeskus@suviseurat.fi, 044 294 0018

 

Suviseurojen tiedotuskanavat:

Internet-sivut: www.suviseurat.fi

Facebook: www.facebook.com/srksuviseurat

Instagram: www.instagram.com/suviseurat

Twitter: www.twitter.com/Suviseurat

Flickr: www.flickr.com/photos/suviseurat

Youtube: www.youtube.com/srksuviseurat