" Sinun luonasi on elämän lähde, sinun valostasi me saamme valon. Ps. 36:10

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys ry (SRK)

None

SRK:N TIEDOTE: VIRANOMAISVASTAUS KOSKIEN SEURATILAISUUKSIA

Julkaistu: 10.12.2021

SRK on saanut viime viikkoina runsaasti yhteydenottoja koskien seuratilaisuuksien järjestämistä muuttuvassa koronatilanteessa.

Epäselvä tilanne on johtunut osaksi siitä, että eri puolella Suomea aluehallintovirastoissa (AVI) tai kunnissa on ollut toisistaan poikkeavaa tulkintaa tartuntatautilain 58 §:n mukaisten kokoontumisrajoitusten soveltamisesta rauhanyhdistysten seuratilaisuuksiin. Kysymyksiä on herättänyt muun ohella koronapassin käyttöön ottamisen mahdollisuus.

SRK katsoi tarpeelliseksi kysyä aluehallintovirastoilta, onko asiassa mahdollisuus saada valtakunnallisesti sovellettavissa oleva linjaus. Epidemian levitessä on rauhanyhdistysten pyrkimyksenä toimia vastuullisesti ja seuravieraiden terveysturvallisuutta ensisijaisesti silmällä pitäen. 

AVI:n vastaus kokonaisuudessaan Päivämiehen verkkolehdessä.